• Home
  • Service
  • Airco service

Airco service

Bij ons kunt u terecht voor onderhoud van uw airconditioning. Wij dragen zorg voor het onderhouden, vullen of repareren van uw airconditioning volgens de strengste milieu normen.

Regelmatig onderhoud aan uw airconditioning is belangrijk:
Uw airconditioning is een eenheid die bestaat uit voertuigverwarming en een koudemiddelcircuit.

Hierdoor kunnen de gewenste klimaatomstandigheden worden gecreëerd, volledig onafhankelijk van de omstandigheden buiten. Uw airconditioning is een essentiële factor voor veiligheid en rijcomfort.

aircoserviceOm de vijanden in bedwang te houden is de airconditioning uitgerust met een filterdroger. Deze moet iedere 2 jaar worden vervangen! De filterdroger filtert vuildeeltjes uit het systeem en neemt het schadelijke vocht op. Het opnamevermogen van de filterdroger is echter beperkt. Een veroudering van de filter leidt tot functiestoringen en kan het uitvallen van de airconditioning veroorzaken. Hierdoor ontstaan vaak hoge kosten die voortvloeien uit dure reparaties.

Via slangen en slangverbindingen kan er - door natuurlijke verdamping - jaarlijks tot 10% van het koudemiddel ontsnappen. Hierdoor wordt de koelcapaciteit al na relatief korte tijd minder.

Let op
Door uw airconditioninginstallatie regelmatig te laten controleren en onderhouden, voorkomt u het onverwacht uitvallen van de airconditioning en bespaart u zich veel ergernis. Daarnaast bespaart u ook nog eens geld. Het vervangen van een mechanisch beschadigde compressor kan door de noodzakelijke reiniging van het systeem en het gebruik van extra onderdelen bijvoorbeeld al snel € 1.000 kosten.

Zie het naast staande schema om te bekijken waarneer u uw airconditioning moet laten controleren.